www.bajonet.be
http://forum.bajonet.be/

Introductie en oproep
http://forum.bajonet.be/viewtopic.php?f=3&t=2856
Pagina 1 van 1

Auteur:  Henri [ 25 feb 2017, 19:05 ]
Berichttitel:  Introductie en oproep

Als nieuwkomer op deze fraaie site (en forum) stel ik, volgens goed gebruik, mezelf hierbij even voor : na ruim 40 jaar van het te hooi en te gras verzamelen van bajonetten, is het me opgevallen dat er over de na-oorlogs Nederlandse bajonetten (en gevechtsmessen) nauwelijks iets geschreven of gedocumenteerd is. Ook bij onze gerenommeerde militaire musea blijkt op het punt van dergelijke ‘blanke wapens’ weinig informatie voorhanden.
Als ‘pensionado’ heb ik er nu wel wat tijd voor, om daar zo nu en dan zelf wat over te schrijven.
Recente publicaties van mij waren over “Het onbekende vechtmes van de Ned. marine” en eind 2016 over de unieke “Johnson M1941 dolk-bajonet” (misschien iets voor ‘Pimpernel’ ?). Dit voorjaar komt er weer een artikel in het VvNW-blad ‘Wapenfeiten’ met de titel “De bajonet : van bruut steekwapen tot modern multi-functioneel gevechtsmes”.
En momenteel ben ik voor een volgend artikel op zoek naar bijzonderheden over de bekende “Nederlandse M4 karabijn-bajonet”. Bij de rubriek “Identificatie en informatie” zal ik daarom heel binnenkort een oproep aan en een beroep op jullie kennis en expertise doen, om mij bij wat onduidelijkheden over dit onderwerp te helpen.
Graag tot dan en alvast bedankt voor jullie mogelijke medewerking. Groet, Henri

Afbeelding

Afbeelding

Auteur:  driesvdb [ 25 feb 2017, 20:58 ]
Berichttitel:  Re: Introductie en oproep

Welkom hier op het forum. Mooi dat je zelf initiatief neemt met het delen van je kennis. Ik verzamel zelf geen NL maar wellicht kan Eric of een van de andere NL verzamelaars je wel helpen.

Auteur:  Kilian [ 25 feb 2017, 23:18 ]
Berichttitel:  Re: Introductie en oproep

Welkom.

Auteur:  Eric L [ 25 feb 2017, 23:59 ]
Berichttitel:  Re: Introductie en oproep

Hallo Henri,

Welkom aan boord :wink:
Moet zeggen dat ik benieuwd ben naar je publicaties, kunnen we die ergens lezen?
Voor mij als Nederlands verzamelend lid hier van het forum vast interessant en weet zeker dat er meer leden zijn die het waarderen.
Groeten,Eric

Auteur:  Dahaka [ 26 feb 2017, 10:33 ]
Berichttitel:  Re: Introductie en oproep

welkom!!

Auteur:  Henri [ 26 feb 2017, 14:26 ]
Berichttitel:  Re: Introductie en oproep

Hallo Eric,
Dank voor je welkoms-reactie.
Wat betreft de genoemde artikelen het volgende :
"Het onbekende vechtmes van de Nederlandse marine" is gepubliceerd in het blad 'Messenmarkt' no. 29 van december 2015 (door uitgever SAM-Wapenmagazine B.V. in Arnhem), en
"Innovatief wapen of slechts een tentharing ?" over de Johnson M1941 dolk-bajonet is gepubliceerd in het blad 'Wapenfeiten' no. 3-2016 van september 2016, het kwartaalblad van de VNW (Ver. van Ned. Wapenverzamelaars).

Het eerstgenoemde blad zal je wel bij de uitgever (info@messenmarkt.nl) kunnen na-bestellen, denk ik. Het tweede is een uitgave voor de leden van VNW; misschien ken je wel iemand die het voor je heeft.
Zo niet, dan kan je me even benaderen (met een PM'tje ?), dan zorg ik wel voor een kopietje van deze twee publicaties voor je.

Bedankt voor je belangstelling en ik hoor wel weer van je.
Groet, Henri
PS : Bij de rubriek "Identificatie en informatie" heb ik inmiddels een oproep geplaatst over de M4 mes-bajonet.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/